1981

Het prille begin in 1981 aan de Raamsweg in Haarle, de eerste locatie waar Jan en Emiel Willemsen zijn gestart. De eerste schreden in het profileren en afwerken/kleuren waren gezet. Zoals te zien op deze foto was vrijwel alles nog handwerk. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 1982

De eerste grote opdracht staat klaar om vervoerd te worden naar de klant. Na deze opdracht zette de groei zich gestaag door. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


1988

Door behoefte aan meer ruimte en capaciteit werd de kleurderij in de nieuwe locatie in Nijverdal ondergebracht. Hier werd ook geïnvesteerd in een compleet nieuwe spuiterij. Op de foto is te zien dat door middel van zilvervlokken het schabin-effect wordt aangebracht op staaflijsten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

2001

Door aan de toenemende vraag te kunnen voldoen werd in 2001 een nieuwe bedrijfshal gebouwd. Deze nieuwe locatie heeft de beschikking over 1600 m2 productieruimte. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


2005

In 2005 werd een nieuwe 8-assige 4-zijdige schaafmachine met retourstation aangeschaft. Hierdoor kon er een nog uitgebreider en breder assortiment aan schaafproducten worden geproduceerd. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


1982

Op bovenstaande foto wordt de werkplek weergegeven zoals toen de staaflijsten op ambachtelijke wijze werden gekleurd. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


1983

Trots wordt er geposeerd bij de splinternieuwe 6-assige Weinig schaafmachine. Een oerdegelijke machine welke tot op de dag van vandaag hele specifieke profileringen voor ons vervaardigt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

1997

Door uitbreiding van de locatie in Nijverdal naar ruim 600 m2 kon de schaverij worden samengevoegd met de spuiterij waardoor veel efficiënter geproduceerd kon worden. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

2001

Daarnaast werd flink geïnvesteerd in nieuwe machines en moderne productietechnieken.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


2014

In 2014 werd Proficol Lijsten als ondernemer van het jaar uitgeroepen door de plaatselijke ondernemersvereniging ‘HOV’. Een eervolle onderscheiding voor een goed en bewogen jaar.

 

 

Realisatie: Nederland-Site